Na přelomu minulého roku jsme byli osloveni stát se součástí vznikajícího projektu pod vedením architektonického studia ANNY Architects. Jejich realizace spočívala v částečné výstavbě a kompletním zařízení nového bytu v pražské čtvrti Barrandov. Kombinovaly se zde striktně moderní linie s hřejivými prvky tradičních řemesel.

Anny Architects je návrhářské duo Anna Nižňanská a Anna Podroužková. Ve svých projektech se soustředí na široké spektrum prostor od bytů, domů až po veřejné záležitosti – kavárny, coworkingová studia. 

Do barrandovského projektu jsme přispěli setem jídelního stolu spolu s židlemi.

Neutrální křivky stolu Matte vnáší do prostoru nadčasovost a snadno zapadají do mnoha estetických konceptů. Přírodní podstata masivního dubového dřeva okázale kontrastuje striktní moderně, která prostupuje ostatními části bytu.

Ke stolu byly zvoleny židle Ada s oblými tvary, které přináší jistotu tradičního řemesla a prostor zateplují přítomností lidské zručnosti. Stůl Matte i židle Ada jsou české produkce a lze je objednat na našem e-shopu.

Vedle jídelního setu je i charakteristicky zpracovaná kuchyň. Nekompromisní geometrické linie jsou doplněny o prvky s dobovým nádechem – funkcionalistický lustr, kachličkové obložení kuchyňského ostrůvku. V poličkách spatříte keramiku TeakPeak od šumavských hrnčířů.

Důraz na řemeslo a rukodělnou práci najdeme i v ložnici. První pohledy patří ratanovému čelu postele. Tento prvek naplňuje moderně pojatou ložnici hřejivou a plnou atmosférou.

Pracovna je pojata velkoryse a svěže. Okno je zdrojem přírodního světla, inspirace. Objemný stůl je příhodně doplněn manipulovatelným úložným prostorem. Úchvatný design kancelářské židle nám dává jasně najevo, že i tento kus nábytku si při zařizování pracovních prostor zaslouží naši estetickou pozornost.

Projekt: ANNY Architects, Barrandov - byt 
https://www.annyarchitects.com 
Fotografie: Václav Novák 
https://vaclavnovak.com