Délka čtení | 5 min

Kvalitní a ničím nerušený spánek je v našem životě stejně důležitý jako aktivní pohyb nebo pestrá strava. Vedle vašich estetických požadavků by vás tedy měla zajímat ještě jedna zcela banální ale o to důležitější věc – „aby postel nevrzala“. V tomto blogu vám nabízíme pár tipů, na co si dát při výběru postele pozor a zároveň vás zveme k nahlédnutí, jak se postele vyrábějí u nás v TeakPeaku.

 

Při výrobě postele, která vám bude oddaně sloužit po celý život, spočívá vše ve volbě kvalitních materiálů a vhodně zvolených truhlářských technik. Ačkoliv se na první pohled zdá vše jasné, nábytkový trh oplývá mnohými produkty, které vám toužený odpočinek rozhodně nedopřejí. Pojďme se společně naučit, jak se těmto výrobkům vyhnout a o co se při výběru zajímat především.

Vhodně zvolené materiály

Postel můžete postavit z čehokoliv, hlavně to nesmí být měkké. Jestliže zůstáváme na poli truhlařiny a soudobého designu (nechceme postel z mohutných fošen a špalků), je třeba volit dřeviny, které jsou tvrdé a trvanlivé. Zapomeňte tedy na smrk nebo borovici, kde se vám po velmi krátkém používání „vyžvýkají“ spoje a nosná konstrukce se uvolní.

Čemu byste se taktéž při výběru postele měli vyhýbat, jsou odýhované dřevotřískové konstrukce. Vždy se ptejte po užitých materiálech a nespokojte se pouze se slovem dřevo, které je mnohdy účelově používáno pro zmatení zákazníků. Vás zajímají masivní dřeviny, potažmo celo-masivní konstrukce. Kombinace masivu a dřevotřísky je taktéž nedoporučovanou metodou, která sice vede ke snížení ceny, ale i celkové bytelnosti postele.


Při výrobě našich postelí volíme vždy celo-masivní dub pro svou lokálnost, smyslný vzhled, ale také požadovanou tvrdost. Naše dřevo je dostatečně prosušené, což zamezuje pozdější deformaci.


Povrchy našich postelí zašetřujeme přírodními oleji, které jsou šetrné k přírodě, ale i snadné pro opravu. Pro průběžnou údržbu a opravdu našich postelí jsme si pro vás připravili Olejovou regenerační sadu TeakPeak.

Spoje

Před pořízením postele není špatné si zjistit, kde byla postel vyrobena a pomocí jakých spojů je konstrukce řešena. Důležité jsou opět pevné materiály, respektive kovy a vhodně zvolené kování. Spoje postelí by měly konstrukci nejen spojit, ale i maximálně dotáhnout. Levné konstrukce cílí na to, abyste si postel smontovali doma sami, nejlépe bez použití jakéhokoliv nářadí. Tento přístup však nikdy nepovede k posteli, která vám bude držet navěky. 

 

U nás jsme vždy pro takové druhy kování, které se běžně používají v profesionálních truhlárnách a dovolují maximální zatížení, ale i případné dotažení v budoucnu. To, že jsme schopni svým zákazníkům nabídnout i vlastní odbornou montáž celkovou fortelnost postele nadále zvyšuje a je doporučeníhodné tuto službu neopomínat. 

Polohovací čelo

Někdo má matraci o výšce 18 cm, někdo 30. Pokud již matraci vlastníte a neplánujete s koupí postele pořizovat novou, není od věci se předem ujistit, jaká postel bude k vaší matraci vizuálně pasovat. U našich postelí je ta výhoda, že čela jsou výškově polohovatelná. Tudíž si můžete nastavit výšku čela dle své estetické libosti nebo uživatelské potřeby. U každé postele navíc uvádíme rozmezí, do kterého byste se v rámci výšky vaší matrace měli vejít. 

Rošty

Kvalitní spánek není jenom o rámu postele. Stejně tak jsou důležité rošty nebo matrace. Proto jsme do naší nabídky zahrnuli i rošty od našeho českého dodavatele. Rošty jsme společně navrhli tak, aby přesně pasovaly do našich postelí a zároveň nabídly výhody, které nejsou u jiných roštů samozřejmé. Například uživatelské nastavení roštu podle váhy nebo preferované tvrdosti. Lamely používáme dvojité, které zamezují průhyb „dovnitř“ a místo běžné šířky lamel 5mm používáme 8mm pro delší životnost.

Předání na osobní rovině a profesionální zázemí firmy

Postel patří mezi nejzatěžovanější nábytek v domácnosti. Podceňování výběru se nevyplácí. Volte vždy výrobce, kteří se prokazatelně dlouhodobě věnují svému oboru, a kteří si pevně stojí za svým jménem. Kvalitní výrobce by se taktéž měl umět o své výrobky postarat a zajistit profesionální zákaznický servis v podobě výnosu a instalace postele u zákazníka doma nebo poskytnout alespoň odbornou konzultaci ohledně montáže. Tyto služby jsou u nás stěžejním standardem

A nyní se již můžete sami přesvědčit, co u nás v TeakPeaku dokážeme. V sekci Ložnice na vás čekají postele, ale i noční stolky, lavice nebo rošty.